(+30) 210 2846948, (+30) 6944 500 087
info@morfeas.gr
Για παραγγελίες, επικοινωνήστε μαζί μας
EnglishΕλληνικά
EN | EL
Facebook
Morfeas Hellas
  • Αρχική
  • Σχετικά με εμάς
  • Προϊόντα
    • Χαρουπόμελο 350ml
    • Αντιοξειδωτικά
    • Αθλητική Διατροφή
    • Τροφές χωρίς γλουτένη
    • Τρόφιμα Ντίνκελ/Demeter
    • Άλατα Ιμαλαΐων
    • Stevia
    • Ζάχαρη ξυλιτόλης
    • Οδοντόκρεμες – Περιποίηση στόματος
    • Καλλυντικά
    • Καλλυντικά Martina 100% Demeter
    • Εντομοαπωθητικά
    • Απορρυπαντικά
    • Εναλλακτικές Θεραπευτικές Διακοπές
    • CannabiGold
    • Χυμοί & Ροφήματα Κάνναβης
    • Σκηνές & Καταλύματα
  • Συμπληρώματα Διατροφής
    • Μοναστηριακή Αλόη Βέρα
    • Aloe Arborescens
    • Citro Plus
    • Spirulina
    • Ελληνική ΒΙΟ ΑΡΩΝΙΑ
    • Noni
    • Maca
    • Acai
    • Acerola
    • Chlorella
    • Chia
    • Μαύρο Κύμινο
    • Cranberry
    • Ιπποφαές
    • Lapacho
    • Catuaba
    • Prostafit Active
    • Πρόπολη
    • Selinium
    • Τσάι από φύλλα φουντουκιάς
    • Moringa
  • Επικοινωνία
  • Blog

Stevia

Home Προϊόντα Stevia
Τι είναι η Στέβια
Τι είναι η Στέβια

Το φυτό Stevia rebaudiana προέρχεται από τη Νότια Αμερική και χρησιμοποιήθηκε από τους Γκουαρανί στα σύνορα Παραγουάης και Βραζιλίαςαπό το 1887 και επί αιώνες σαν σοδειά και για να γλυκαίνουν τα φαγητά και τα ποτά τους. Για χρόνια καλλιεργούνταν και χρησιμοποιούνταν από τις τοπικές φυλές των Ινδιάνων, ως γλυκαντικό και θεραπευτικό φυτό. Αποτελεί μια καινοτόμο και εναλλακτική καλλιέργεια – τρόφιμο που υποκαθιστά πλήρως τη ζάχαρη αφού είναι πιο γλυκιά και χωρίς καθόλου θερμίδες.

Stevia-leaf-300x300Τα φύλλα της περιέχουν διάφορους γλυκοζίτες στεβιόλης, οι οποίοι είναι έως και 450 φορές πιο γλυκοί από τη ζάχαρη. Επιπλέον, οι Γιαπωνέζοι ανακάλυψαν την αγάπη τους γι’ αυτή τη νέα γλυκαντική ουσία το 1974. Εντωμεταξύ, το φυτό, το οποίο μπορεί να μεγαλώσει μέχρι ένα μέτρο, καλλιεργήθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου. Μια ακόμη πολύ σημαντική περιοχή όπου καλλιεργείται είναι η Κίνα. Παράλληλα υπάρχουν τα πρώτα σχέδια στην Ευρώπη για την καλλιέργεια της στέβιας. Οι καλύτερες συνθήκες εντοπίζονται στην Κεντρική και Νότιο Ελλάδα,  στην Ιβηρική χερσόνησο και γενικά στα Βαλκάνια. Επίσης, τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα και στη Γερμανία. Αλλά μόνο μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς το χειμώνα πρέπει να προστατεύονται και μπορούν να μεταφερθούν σε εξωτερικό περιβάλλον ξανά την άνοιξη.

Σε ορισμένες χώρες (όπως ΗΠΑ κ.α.) επιτρέπεται μόνο ως διαιτητικό συμπλήρωμα , ενώ σε άλλες (Ιαπωνία από το 1971, Βραζιλία κ.α.) ως υποκατάστατο ζάχαρης ή ως συμπλήρωμα διατροφής. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανεπιθύμητες δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, Αντιθέτως έρευνες του Πανεπιστημίου της Ασουνσιόν στην Παραγουάη έχουν δείξει ότι η Στέβια διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η κρυσταλλική γλυκιά ουσία της Στέβια είναι σταθερή σε θερμοκρασία έως και 200°, ιδιότητα που επιτρέπει τη χρήση της στη μαγειρική σε αντίθεση με τη συνθετική ασπαρτάμη.

Αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών χημικών ουσιών, όπως χλωροφύλλη (φυσική χρωστική), ισοστεβιόλη, φυτοστερόλες, γιββερελλίνη (φυτοορμόνη) καιστεβιοσίδη (φυσική γλυκαντική ουσία) για την οποία καλλιεργείται κυρίως σήμερα η Στέβια. Είναι 150 έως και 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, το ίδιο γλυκιά με τις συνθετικές γλυκαντικές ουσίες αλλά με σχεδόν μηδέν θερμιδική περιεκτικότητα. Οι μεγαλύτεροι χρήστες της στεβιοσίδης είναι η βιομηχανία τροφίμων, ποτών, ζαχαροπλαστικής και η φαρμακευτική βιομηχανία, αφού η ουσία υποκαθιστά τη ζάχαρη για τους διαβητικούς. Η Στέβια έχει επιπλέον ιδιότητες όπως αντιυπερτασικές, αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές ενώ είναι προληπτικό της τερηδόνας, ρυθμιστής ζαχάρου στο αίμα, καρδιοτονωτικό, επουλωτικό, περιποιητικό δέρματος.

Zάχαρη?  Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Λευκή σαν φρέσκο χιόνι, αμαρτωλή, δελεαστική – αυτό αντιπροσωπεύει η ζάχαρη στην καθημερινή μας ζωή. Η ζάχαρη γλυκαίνει, ανακουφίζει, απαλύνει την ένταση αλλά, ωστόσο, όχι χωρίς συνέπειες. Κάθε άτομο καταναλώνει περίπου 50 κιλά ζάχαρη ετησίως. Για τους διατροφολόγους, αυτός ο «λευκός χρυσός» αποτέλεσε τη μάστιγα των σύγχρονων διαίτων για πολύ καιρό. Επομένως, δεν είναι απορίας άξιον που πολλά άτομα χρησιμοποιούν γλυκαντικές ουσίες. Οι περισσότερες είναι τεχνητές ουσίες με υψηλή γλυκαντική δύναμη, αλλά χωρίς θερμίδες. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι περισσότερες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες διαταράσσουν το μεταβολισμό του σώματος, ότι οι θρεπτικές ουσίες χρησιμοποιούνται λιγότερο σωστά και αυτό ενισχύει την επιθυμία για ακόμη περισσότερη γλυκύτητα/θερμίδες.

Εντωμεταξύ, στην Ευρώπη, μετά από την αντιμετώπιση μεγάλης αντίστασης, εμφανίστηκε μια φυσική εναλλακτική λύση: η στέβια. «Δεν ακούσατε ποτέ για αυτή;

 Το μυστικό της γλυκύτητας.

Γλυκοζίτες στεβιόλης – το Μυστικό της γλυκύτητας

Αυτά τα γλυκά ενεργά συστατικά λαμβάνονται από τα φύλλα (εκχύλιση) και διατίθενται σαν ένα ουδέτερο συμπύκνωμα λευκής σκόνης με μια ελαφριά γεύση που θυμίζει γλυκόριζα. Η στέβια είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία, χωρίς θερμίδες, σταθερή θερμοκρασία έως περίπου 200°C, κατάλληλη για το ψήσιμο και το μαγείρεμα και επειδή η στέβια δεν επηρεάζει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα, είναι επίσης ιδανική για διαβητικούς και άτομα που θέλουν ακολουθούν μια δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες. Με τη στέβια μπορείτε να γλυκάνετε οτιδήποτε θέλετε. Οι εξεζητημένες συνταγές μαγειρικής μπορούν να στεφθούν από απόλυτη επιτυχία με τα έξυπνα προϊόντα όπως το  Steviadoro (Δώρο από την στέβια) σε κρυσταλλικη μορφη με ερυθριτόλη καθώς και η Στέβια άχνη με Ινουλίνη χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα Steviadoro Tabs και ιδιαιτερα το Steviavit σε σταγόνες, είναι ιδιαίτερα πρακτικά. Πρόκειται για δισκία με γλυκοζίτες στεβιόλης που γλυκαίνουν τον καφέ ή το τσάι με πρακτικό τρόπο με το πάτημα ενός κουμπιού από ένα κουτί, με φυσικό και χωρίς θερμίδες τρόπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΛΥΚΟΖΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ «ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ» ΟΥΣΙΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ!  Επειδή σε κάθε μίγμα η στεβια αποτελεί ΜΟΝΟ το 2-4% και το υπόλοιπο είναι ένας φορέας πρέπει να μελετάτε τι είδους φορέας η αλλά συστατικά περιέχονται! Όταν διαβάζετε στα συστατικά RA 98% (RA= Ο γλυκοζίτης από το φυτό στεβια) μην ξεγελαστείτε και θεωρήσετε ότι ο γλυκοζίτης από στέβια περιέχετε 98% στο εμπορικό προϊόν που κρατάτε στα χέρια σας,  αλλά σημαίνει ότι κατά την αφαίρεση του από το φυτό στεβια είναι καθαρός κατά 98% και δεν περιέχει  χαρακτηριστικά πικρότητας η άλλων ουσιών από το φύλλο κατά την διαδικασία απομόνωσης του!!!!!!!! Η αλήθεια είναι ότι ο φορέας (Μαλτοδξτρίνη, Ερυθριτόλη, Σορβιτόλη κλπ) περιέχεται κατά 95-97% και μόνο το 2 -4% καταλαμβάνει ο στεβιο-γλυκοζίτης! Ουσιαστικά δηλαδή καταναλώνετε κατά 96% έναν «περίεργο» φορέα και μόνο ένα 2-4% γλυκοζίτη στέβιας! Βεβαια οφείλουμε να πούμε ότι όλοι οι φορείς ενδείκνυνται  για τους διαβητικούς αλλά αποτελούν ουσίες οι οποίες παράγοντα με χημικές επεξεργασίες! Γι’αυτό συμβουλεύουμε ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΙΞΗ ΤΩΝ ΓΛΥΚΟΖΙΤΩΝ ΣΤΕΒΙΑΣ ΜΕ ΙΝΟΥΛΙΝΗ η οποία προέρχεται από το ραδίκι και θεωρείται πρεβιοτικό και δευτερευόντως από την ΕΡΥΘΡΙΤΟΛΗ * όπου οι δύο ενδείκνυνται  ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ και άλλους καταναλωτές που απαιτούν 0 ζάχαρη και 0 θερμίδες !

            *  Η ερυθριτόλη στα τρόφιμα

Η ερυθριτόλη χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης στα διαιτητικά προϊόντα με μειωμένες θερμίδες. Με γλυκαντική ισχύ 70% περίπου σε σχέση με τη σακχαρόζη, έχει μόνο το 5% της θερμιδικής αξίας της κανονικής ζάχαρης. Η γεύση της ερυθριτόλης είναι σχεδόν ίδια με αυτή της ζάχαρης. Συνεπώς, η ερυθριτόλη μπορεί να αντικαταστήσει τη σακχαρόζη στα τρόφιμα. Λόγω του χαμηλού μοριακού της βάρους, περίπου το 90% της ερυθριτόλης που καταναλώνεται έχει ήδη απορροφηθεί από το λεπτό έντερο και απεκκρίνεται στα ούρα εντός 24 ωρών χωρίς να χρησιμοποιηθεί.

Μεταβολισμός

Ο μεταβολισμός της ερυθριτόλης διαφέρει από εκείνον της γλυκόζης και της σακχαρόζης.  Λόγω του χαμηλού μοριακού της βάρους, η ερυθριτόλη απορροφάται γρήγορα και πλήρως στο λεπτό έντερο και αποβάλλεται από τους νεφρούς. Δεν χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας από τον ανθρώπινο μεταβολισμό.

Η λήψη από το στόμα 1 g / kg βάρους σώματος ερυθριτόλης δεν επηρεάζει τα σάκχαρα του αίματος και τα επίπεδα της ινσουλίνης. Το επίπεδο της ερυθριτόλης στο αίμα φτάνει στη μέγιστη συγκέντρωση 30-40 λεπτά μετά τη λήψη και μειώνεται μετά από αυτό το διάστημα – κάτι που ισχύει και για τους διαβητικούς. Επιπλέον, δεν παρατηρήθηκε διάρροια ή μεταβολή των επιπέδων των ιόντων στο πλάσμα του αίματος ή τα ούρα. Η επίδραση της ερυθριτόλης στην πέψη είναι παρόμοια με αυτή της σακχαρόζης. Δεν παρατηρήθηκε επιβλαβής δράση στην πρόσληψη υγρών, τα κόπρανα, την ούρηση, την αρτηριακή πίεση, το βάρος σώματος όπως και στην αποβολή των ηλεκτρολυτών, της κρεατινίνης, των κιτρικών αλάτων και της ουρίας από τους νεφρούς.

Εξετάστηκαν οι συνέπειες της κατανάλωσης τροφίμων και ποτών που περιέχουν ερυθριτόλη στη μικροχλωρίδα του στόματος και του φάρυγγα, ιδιαίτερα στο pH και τον σχηματισμό πλάκας. Αντικαθιστώντας τη σακχαρόζη ή άλλες αλκοόλες σακχάρου πλήρως ή μερικώς με την ερυθριτόλη, η τιμή του pH και, συνεπώς, ο σχηματισμός οξέων, ιδιαίτερα γαλακτικού οξέος, μπορεί να επηρεαστεί ευνοϊκά, καθώς ο μεταβολισμός της ερυθριτόλης από τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται εντός της στοματικής κοιλότητας είναι εξαιρετικά δύσκολος. Συνεπώς, η τιμή του pH στη στοματική κοιλότητα παραμένει σε φυσιολογικό επίπεδο ενώ τα δόντια δεν προσβάλλονται από οξέα.

Η γλυκιά συνήθεια εξαπλώνεται.

Με την ισχύουσα έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα φυτά της στέβιας και τα πλεονεκτήματα των ενεργών γλυκαντικών ουσιών τους θα γίνονται όλο και πιο γνωστά. Για πολύ καιρό, πολλές ομάδες συμφερόντων προσπάθησαν να συνδέσουν με τα φυτά επίθετα που δεν προωθούν τις πωλήσεις. Ωστόσο, καμία από αυτές τις προτάσεις δεν κατάφερε να θεμελιωθεί

Τελικά, οι Ευρωπαϊκές Αρχές Ασφάλειας ταξινόμησαν τους γλυκοζίτες στεβιόλης ως απόλυτα αβλαβείς για την υγεία και καθιέρωσαν μια (Αποδεκτή ημερήσια λήψη – ADI) 4 mg ανά κιλό του σωματικού βάρους όσον αφορά τη στεβιόλη για τους γλυκοζίτες στεβιόλης.

Επομένως, τα προϊόντα που κατασκευάζονται από τη στέβια είναι εντελώς ασφαλή· ο γλυκαντικός παράγοντας της στέβιας πρέπει να έχει περιεκτικότητα σε γλυκοζίτες στεβιόλης τουλάχιστον 95% (καθαρότητα). Οι μεμονωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης που περιέχει αυτός ο γλυκαντικός παράγοντας δεν έχουν μεγάλη σημασία. Διαφέρουν ελαφρώς στη μοριακή τους δομή, παρουσιάζουν ελαφρώς διαφορετική γεύση και γλυκαντική δύναμη. Ωστόσο, είναι κοινό σε όλους τους γλυκοζίτες στεβιόλης ότι μεταβολίζονται με τον ίδιο τρόπο από το σώμα μας. Συχνά απαιτείται περιεκτικότητα σε Rebaudioside A, ο οποίος είναι ο πιο γλυκός και με τη λιγότερο πικρή γεύση γλυκοζίτης στεβιόλης.

Ένας καταναλωτής δεν ικανοποιείται μόνο όταν μπορεί να αγοράσει π.χ. λεμονάδα με στέβια και παγωμένο τσάι ή σοκολάτα με στέβια. Αντίθετα, θέλει να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη νέα γλυκαντική ουσία και στο σπίτι. Και για οτιδήποτε πρέπει να έχει γλυκιά γεύση. Χρησιμοποιώντας τις επιτραπέζιες γλυκαντικές ουσίες και/ή φαγητά που περιέχουν γλυκοζίτες στεβιόλης, μπορείτε να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας· με τη στέβια μπορείτε να γlυκάνετε σοκολάτες, πραλίνες, ποτά, τσίχλες, γλυκά, αρτοσκευάσματα, επιδόρπια και ούτω καθεξής.

 

Καλλιέργεια - Παραγωγή Ελληνικής Στέβιας
Καλλιέργεια - Παραγωγή Ελληνικής Στέβιας

H Στέβια δεν έχει τις ιδιότητες της ζάχαρης πάρα μόνο γλυκαίνει! Γι’αυτό τον λόγο η παρασκευή μαρμέλαδας έχει μεγάλες δυσκολίες όσο αφορά την συντήρηση της! ( Η ζάχαρη έχει συντηρητικές ιδιότητες διότι απορροφά την υγρασία ενώ η στέβια όχι!)

Για να μπορέσουν οι γλυκοζίτες στέβιας να αποδώσουν το αποτέλεσμα της ζάχαρης πρέπει να παραχθούν με την συμμετοχή κι άλλων ουσιών όπως φυτικές ίνες, μαλτοδεξτρίνη, μαλτιτόλη, δεξτρίνη, σουκραλόζη κι άλλων ειδών  αλκοόλες  σε μορφή μίγματος οι οποίες χρησιμεύουν για να  κατεβάσουν την γλυκύτητα των στεβιοσιδών 300 φορές χαμηλότερα ώστε να ισούνται με την γλυκύτητα της ζάχαρης! (Οι στεβιοσίδες είναι 300 – 400 φορές γλυκύτερες της ζάχαρης! )

Βιολογική έκθεση Νυρεμβέργης (BIOFACH) 2012. Παρουσίαση Ελληνικής Καλλιέργειας βιολογικής στέβιας

Βιολογική έκθεση Νυρεμβέργης (BIOFACH) 2012. Παρουσίαση Ελληνικής Καλλιέργειας βιολογικής στέβιας

Η ΜΟΡΦΕΑΣ ΕΛΛΑΣ Μ/ΠΗ ΕΠΕ από το 2008 παρασκευάζει ιδικά μίγματα για την βιομηχανία τροφίμων τα οποία περιέχουν  γλυκοζίτες στεβιόλης από το 1998, με την συμμετοχή ΜΟΝΟ της Ινουλίνης η της Ερυθριτόλης με δική της ομάδα   χημικών τροφίμων, τεχνολόγους τροφίμων και έμπειρους σεφ στην Ελλάδα και Γερμανία.  Τόσο η Ινουλίνη όσο και η Ερυθριτόλη παράγονται στην Ευρώπη.

Η Ερυθριτόλη , έχει μορφή κρυσταλλική ίδια της ζάχαρης και είναι μια αλκοόλη η οποία έχει 0 θερμίδες ενώ η Ινουλίνη είναι προβιοτικό με ελάχιστες θερμίδες.  Και οι 2 ουσίες είναι οι πλέον κατάλληλες να προστεθούν σε μίγματα με τους γλυκοζίτες στεβιόλης επειδή είναι κατάλληλες για διαβητικούς με ελάχιστες θερμίδες.  Ιδιαίτερα η Ινουλίνη η οποία έχει και έξοχες ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία!

Η Ινουλίνη, εχει μορφή αχνης και είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που παράγεται από ραδίκι και πολλά είδη φυτών, κυρίως από ρίζες ή ριζώματα.

Πρόκειται για ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρύτατα στα επεξεργασμένα τρόφιμα, η γεύση του οποίου είναι ήπια γλυκιά.

inouliniΤα οφέλη της ινουλίνης για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά, αφού συντελεί στην απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου, ενώ βοηθά και στην ανάπτυξη φυσικών βακτηρίων του εντέρου. Επιπλέον, η χρήση της ινουλίνης δεν προκαλεί αύξηση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και θεωρείται κατάλληλη ουσία για τους διαβητικούς.

 Ερευνητές από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν διαπίστωσαν ότι τα τρόφιμα που διεγείρουν την παραγωγή ενός συγκεκριμένου τύπου βακτηριδίου στο πεπτικό σύστημα επιταχύνουν την απώλεια των κιλών περισσότερο σε σχέση με μια υποθερμιδική διατροφή ή με έντονη σωματική άσκηση. Η βελγική ανακάλυψη αφορά τα λεγόμενα βακτήρια Akkermansia municiphila, τα οποία εμφανίζονται αποδυναμωμένα στους παχύσαρκους και τους διαβητικούς. Μόλις όμως οι επιστήμονες χορήγησαν στα πειραματόζωα πρεβιοτικά και πιο συγκεκριμένα ολιγοφρουκτόζη, ένα διατροφικό συμπλήρωμα που προάγει την ανάπτυξη «καλών» βακτηρίων, τα Akkermansia municiphila επέστρεψαν σε φυσιολογικά επίπεδα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι η εξισορρόπηση αυτή επιτάχυνε τον μεταβολισμό και συνέβαλε στην απώλεια βάρους.

Το πρεβιοτικό ινουλίνη φαίνεται να προάγει την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας, ενισχύοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων και αποτρέποντας την εγκατάσταση παθογόνων. Πρακτικά η ινουλίνη περνά το στομάχι και το λεπτό έντερο αναλλοίωτη και χρησιμοποιείται στο παχύ έντερο σαν τροφή των “καλών” βακτηρίων, εξασφαλίζοντας την κατάλληλη αναλογία για την ομαλή λειτουργία του.

Μια κατηγορία τέτοιων “καλών” βακτηρίων είναι τα μπιφιτοβακτήρια (bifidobacteria). Ηεξασφάλιση της κατάλληλης εντερικής μικροχλωρίδας βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπισητόσο της διάρροιας όσο και της δυσκοιλιότητας και μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα τηςεντερικής κολίτιδας και του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.

ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΕΒΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ Κ. ΖΑΧΟΚΩΣΤΑ

ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΕΒΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ Κ. ΖΑΧΟΚΩΣΤΑ

Παραδοσιακό Σπορείο

Παραδοσιακό Σπορείο

Συνταγές με Στέβια
Συνταγές με Στέβια

1) Μελομακάρονα με στέβια

melomakaronaΣυστατικά:
• Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι γλυκού bakin pounder
• 115gr stevia ινουλίνη
• 400gr ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά γλυκού κανέλλα και γαρύφαλλο
• 6 κουταλιές σούπας κονιάκ
• 175gr χυμό πορτοκάλι
• Ξύσμα τριών πορτοκαλιών
• 1 κουταλάκι γλυκού σόδα

Χωριστά ετοιμάζουμε την καρυδόψιχα στο μπλέντερ να γίνει σκόνη μετά ανακατεύουμε την καρυδόψιχα με τη ζύμη..
Προσοχή στο πως αναμιγνύουμε τα συστατικά..
Πρώτο μίγμα: Στέβια, λάδι, πορτοκάλι, κονιάκ
Δεύτερο μίγμα: Αλέυρι, Baking, σόδα, ξύσμα πορτοκαλιού και όλα τα υπόλοιπα
Σιρόπι κρύο: Mισό kgr μέλι και 115gr Στέβια, 1 ποτήρι νερό και χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι.
Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
Αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί σχηματίζουμε τα μελομακάρονα βάζοντας σε κάθε μελομακάρονο ένα καρυδάκι. Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 175Ο για μισή ώρα αν ο φούρνος είναι παλαιός στους 250Ο C.

2) Χριστουγεννιάτικη συνταγή Κουραμπιέδες

  • kourampiedes1 ½ ΚΟΥΠΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΝΟ
  • 1 ΒΑΝΙΛΙΑ
  • 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΣΤΕΒΙΑ
  • 1 ΚΡΟΚΚΟ ΑΥΓΟΥ
  • 1 ΚΟΥΠΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ
  • ½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ
  • 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ
  • 5 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ , ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 200ο ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΑ. ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΜΕ ΙΝΟΥΛΙΝΗ.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Επιτραπέζιες γλυκαντικές ουσίες χωρίς θερμίδες.

Με την ονομασία  Steviadoro, μπορείτε να βρείτε μια πλήρη γκάμα προϊόντων στέβιας υψηλής ποιότητας όπως σπόρους, φύλλα, πράσινη σκόνη, γλυκοζίτες στεβιόλης και υγρά εκχυλίσματα σε διάφορες συγκεντρώσεις, καθώς και επιτραπέζια γλυκαντικά προϊόντα όπως δισκία και γλυκαντικά σε σκόνη και σε σταγόνες.

Οι διάφοροι γλυκοζίτες στεβιόλης έχουν γλυκαντική δύναμη που υπερβαίνει τη δύναμη της ζάχαρης κατά 300 έως 400 φορές. Αυτό καθιστά τη δοσολογία στο σπίτι αρκετά δύσκολη. Με τα βοηθήματα δοσολογίας, μπορείτε να ζυγίσετε ποσότητα 1 ml=1 mg, η οποία αντιστοιχεί σε γλυκαντική δύναμη 30 έως 40 g ζάχαρης.

Εκχύλισμα στεβιοσίδης (Steviosid) σε σκόνη.

(Όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο! )

είναι  μίγματα  διαφορετικών γλυκοζιτών στεβιόλης με καθαρότητα >95%, από τα οποία τουλάχιστον το 40% είναι rebaudioside A. Η γλυκαντική δύναμη είναι περίπου 300 φορές μεγαλύτερη από της ζάχαρης. Με μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση, είναι πολύ σημαντική η ακριβής δοσολογία. Είναι πολύ εύκολο να υπερβάλλετε και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γλυκάνετε υπερβολικά το προϊόν που θέλετε, με αποτέλεσμα να μην έχει ωραία γεύση. Σε αυτή την περίπτωση, σε αντίθεση με τη ζάχαρη, η οποία σε περίπτωση υπερβολικής δοσολογίας γλυκαίνει υπερβολικά το προϊόν που θέλετε να γλυκάνετε, με τη στέβια υπάρχει αντίθετο αποτέλεσμα: Εάν τοποθετήσετε πολλή στέβια, τότε η γλυκαντική δύναμη εξαφανίζεται και παράγεται μια έντονη πικρή γεύση. Κατά συνέπεια, για το Steevia ισχύει: «Όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο!»

Εάν χρειάζεστε για τις συνταγές σας μια μάζα (όγκο) ζάχαρης, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις έξυπνες ιδέες μας Steviadoro crystal Χ 1-2 και  Στέβια με Ινουλίνη  Χ 1-2 (Γλυκαντική ουσία σε σκόνη). Και τα δύο αποτελούν συνδυασμό γλυκοζιτών στεβιόλης υψηλής ποιότητας και του υποκατάστατου της ζάχαρης ινουλίνη η  ερυθριτόλη σαν φορέα. Η ερυθριτόλη και η ινουλίνη είναι δύο ιδανικά συμπλήρωματα και είναι ασφαλή για την υγεία, δεν περιέχουν θερμίδες και επιτρέπονται ως φυσικά πρόσθετα τροφίμων στην ΕΕ.

Ινουλίνη με στέβια (γλυκαντική ουσία σε σκόνη- Άχνη)
Κουτί πολυτελείας των 200γρ

Έχει τα ίδια συστατικά με το Steviadoro crystal αλλά με διαφορετικό βάρος. Η γλυκαντική ουσία σε σκόνη είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τη ζάχαρη σε όγκο, μάζα και γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως η ζάχαρη. Και με τα δύο προϊόντα έχετε ημερήσια μίγματα που είναι ασφαλή για την υγεία και κατάλληλα για όλες τις χρήσεις. Και με τα δύο, σε αντίθεση με πολλά άλλα προϊόντα της αγοράς, μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε τέλεια αρτοσκευάσματα, γλυκά και τάρτες.
Τα Steviadoro Crystal και  Ινουλίνη με στέβια (γλυκαντική ουσία σε σκόνη) είναι κατάλληλα για διαβητικούς.

Ινουλίνη με στέβια (γλυκαντική ουσία σε σκόνη)

Έχει τα ίδια συστατικά με το Steviadoro crystal αλλά με άλλο βάρος. Η γλυκαντική ουσία σε σκόνη είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τη ζάχαρη σε όγκο, μάζα και γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως η ζάχαρη. Και με τα δύο προϊόντα έχετε ημερήσια μίγματα που είναι ασφαλή για την υγεία και κατάλληλα για όλες τις χρήσεις. Και με τα δύο, σε αντίθεση με πολλά άλλα προϊόντα της αγοράς, μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε τέλεια αρτοσκευάσματα, γλυκά και τάρτες. Τα Steviadoro Crystal και  Ινουλίνη με στέβια (γλυκαντική ουσία σε σκόνη) είναι κατάλληλα για διαβητικούς.

Διατίθεται  χύμα σε αλουμινένια συσκευασία  των 1000 γρ.

Steviadoro Crystal με Ερυθριτόλη (χύμα 8 kg)

Είναι, όσον αφορά τη συνεκτικότητα της ζάχαρης, πολύ παρόμοια, αλλά περίπου 2 φορές πιο γλυκιά. Χρησιμοποιούμε σαν γλυκοζίτη στεβιόλης μια συγκέντρωση 90% rebaudioside A με συνολική καθαρότητα γλυκοζιτών στεβιόλης >95% – 98%.  Προτεινόμενη δοσολογία: η μέγιστη ημερήσια δόση είναι 1,7 g Steviadoro ctystal  ανά κιλό σωματικού βάρους. Για έναν ενήλικα με βάρος 75 kg αντιστοιχεί σε 127,5g Steviadoro. 1 κουταλάκι τσαγιού Steviadoro crystal (περίπου 8 g) αντιστοιχεί σε γλυκαντική δύναμη περίπου 32 g ζάχαρης.

Συσκευασία των 8 κιλών

Στέβια Baking άχνη με ινουλίνη και άλλα συστατικά ιδανική για απαιτητική ζαχαροπλαστική  300γρ

Ιδική σύνθεση συστατικών στέβιας κι άλλων γλυκαντικών σε μορφή άχνης για απαιτητική ζαχαροπλαστική.  Όπως Παγωτά και όλων των ειδών τα γλυκίσματα  κλπ
3 φορές γλυκύτερο της ζάχαρης.

icecream                                 keik

Στέβια κρυσταλλική 500γρ

Στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη

  • 2  φορές  γλυκύτερη της ζάχαρης.
  • 5  φορές  γλυκύτερη της ζάχαρης.

Ιδανική για οικιακή καθημερινή χρήση, ζαχαροπλαστική , στον καφέ.

Χύμα συσκευασία 5 κιλών.

Στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη

  • 2  φορές  γλυκύτερη της ζάχαρης.
  • 5  φορές  γλυκύτερη της ζάχαρης.

Υγρά εκχυλίσματα Steviadoro  aqua

Λαμβάνεται ένα εκχύλισμα από εμποτισμένα φύλλα Steevia.

Γλυκαντικός παράγοντας: περίπου 10 φορές περισσότερο από τη ζάχαρη.

Στέβια φύλλα 25γρ

15 φορές γλυκύτερο της ζάχαρης.

Αν και οι γλυκοζίτες της Στέβιας έχουν επιτραπεί έως τρόφιμο, δυστυχώς για το φύλλο και τη σκόνη της στέβιας δεν έχει παρθεί αδικαιολόγητα καμία απόφαση για την χρησιμότητας της. Πιθανόν επειδή τα φύλλα σε μορφή τσαγιού περιέχουν όλες τις ευεργετικές της ιδιότητες! Στη Βραζιλιάνικη βοτανική ιατρική τα φύλλα θεωρούνται υπογλυκαιμικά, υποτασικά, διουρητικά και κυρίως προκαλούν πτώση στη συστολική πίεση του αιματος κατά 9,5% ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν το βλαβερό ζάχαρο κατά 35,2% σε εξι εως οκτώ ώρες μετά την λήψη ροφήματος από φύλλα στέβιας!!  Επιπλέον είναι αποτελεσματικό ενάντια στην καντιντίαση (Candida Albicans). Συντηρεί το πάγκρεας και είναι ενάντια στις μολύνσεις! Έχει υψηλό περιεχόμενο σε Fluoride οπότε παρ’ όλη την γλυκύτητα προστατεύει τα δόντια.  Είναι λοιπόν ακατανόητοι οι λόγοι που δεν το επιτρέπουν ως αφέψημα!

Τα φύλλα στέβιας επιτρέπεται να διατεθούν ως προϊόν μόνο για οδοντιατρικές και καλλυντικές χρήσεις!

Εκχύλισμα γλυκοζιτών στέβιας σε σκόνη

Τα γλυκαντικά στοιχεία των φυτών στέβιας είναι γλυκοζίτες στεβιόλης που διαφέρουν σε δομή, γεύση και γλυκαντική δύναμη. Με την έγκριση των γλυκοζιτών στεβιόλης από την ΕΕ, η δύναμη εκχυλίσματος πρέπει να λαμβάνει τουλάχιστον 75% των γλυκοζιτών στεβιόλης Stevioside και Rebaudioside A. Οι σκόνες των εκχυλισμάτων μας περιέχουν πολύ περισσότερο από το 75% και από τα δύο, ενώ η ποσότητα της Rebaudioside A είναι τουλάχιστον 40%. Η γλυκαντική δύναμη της σκόνη εκχυλίσματος Steevia σε σχέση με τη ζάχαρη είναι 300 έως 450 φορές μεγαλύτερη. Συνεπώς, είναι σημαντικό να γίνεται με ακρίβεια η δοσολογία. Τα βοηθήματα δοσολογίας σας βοηθούν να λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα.

ΝΕΑ δημοφιλή Προϊόντα για ολη την οικογένεια

Ιδανικα για και μη διαβητικούς που επιθυμουν υπέροχη γεύση και χαμηλές θερμίδες!!)

Χύμα αλλά και μικρές συσκευασίες 200 γρ σοκκολατάκια γεμιστά με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς καθώς και φανταστικά γεμιστά κουλουράκια ιδανικά για και μη διαβητικούς και ολους εμάς τους λάτρεις εκλεκτών των γλυκών,που χρειαζόμαστε χαμηλές θερμίδες, με φανταστική γεύση !!

Σημαντική ανακοίνωση νομικού περιεχομένου / Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και όχι για να υποκαταστήσουν τις συμβουλές ιατρών ή άλλων εξειδικευμένων επαγγελματιών σε θέματα υγείας. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα, άσκηση ή πρόγραμμα συμπληρωματικής διατροφής πρέπει να συμβουλευτείτε εξειδικευμένο επαγγελματία σε θέματα υγείας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για τη διάγνωση, τη θεραπεία, την άμβλυνση, την αντιμετώπιση ή την πρόληψη καμίας ασθένειας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αλεξάνδρου Διάκου 11, 14122 Ν.Ηράκλειο
210 2846948, 6944 500 087
210 2840619
info@morfeas.gr

Βρείτε μας στο Facebook

Facebook

Τελευταία Άρθρα

  • Η κατάρρευση των αρχέτυπων σχεδίων της δημιουργίας του ανθρώπου ο καρκίνος και η κατάθλιψη !
  • ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ !
  • Ελληνική πατέντα κατά του καρκίνου με άρωμα φουντούκι!
  • Τι είναι η Κανναβιδιόλη (CBD)
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Powered by Κατασκευή Ιστοσελίδων Webkosmos
O ιστότοπος morfeas.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Περισσότερες ΠληροφορίεςΣΥΜΦΩΝΩ
Πολιτική Απορρήτου

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Necessary Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.