Ξυλιτόλη – Ζάχαρη από Σημύδα, είναι ένα φυσικό γλυκαντικό για χαμηλών θερμίδων γλυκά, τρόφιμα και ποτά.. Γλυκαίνει 1: 1 με την ζάχαρη. Προέρχεται από τη βιώσιμη ευρωπαϊκή δάσοκομια, κυρίως από σημύδες και οξιές.
Αυτή η γλυκαντική ουσία είναι vegan, χωρίς υβριδική μετάλλαξη, χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη. Μεταβολίζει 40% λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη.
Η ζάχαρη από σημύδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γλυκαντικό στα σπιτικά καλλυντικά και οδοντόκρεμες.
Σημείωση: μπορεί να προκαλέσει υπακτική δράση μετα από υπερβολική κατανάλωση. Να φυλάσσεται μακριά από τα ζώα, είναι ανθυγιεινή για τους σκύλους.
Η ξυλιτόλη έχει αποδειχτεί ότι είναι ευεργετική στα παρακάτω:
ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ Μειώνει την έντονη επιθυμία για υδατάνθρακες και την ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφής Αναπληρώνει το γλυκογόνο Αυξάνει την καύση του λίπους ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ Αποτρέπει το σχηματισμό πλάκας και την ανάπτυξη τερηδόνας κατά 80% Επιβραδύνει την απομετάλλωση της αδαμαντίνης Ενισχύει την επαναμετάλλωση της αδαμαντίνης Καταπολεμά την κακοσμία του στόματος Αυξάνει την παραγωγή σιέλου Μειώνει τις λοιμώξεις του στόματος και του ρινοφάρυγγα ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ BODY BUILDING Αναβολικό – διατηρεί τις βιοσυνθετικές οδούς ανοικτές Αντικαταβολικό – βοηθά στη διατήρηση καθαρής μυϊκής μάζας Μειώνει τις ελεύθερες ρίζες και τις οξειδωτικές βλάβες Αυξάνει την αντοχή Αυξάνει την κατανάλωση γλυκόζης από τους περιφερικούς ιστούς ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ Μειώνει τα επίπεδα ελεύθερων λιπαρών οξέων στον ορό Αντιοξειδωτικό – παράγει NADPH (ανηγμένο φωσφορικό δινουκλεοτίδιο νικοτιναμιδίου-αδενίνης) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ Γλυκαιμικός δείκτης: 7 Ελάχιστη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ Η βραδεία, σταθερή απελευθέρωση ενέργειας ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΑΠΟ CANDIDA Αναστέλλει τους ζυμομύκητες, περιλαμβανομένου του Candida Albicans ΟΞΕΙΑ ΜΕΣΗ ΩΤΙΤΙΔΑ Αυξάνει το pH στο στόμα για την αναστολή της ανάπτυξης βακτηριδίων που προκαλούν λοιμώξεις του ωτός και άλλες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ Αυξάνει την απορρόφηση των βιταμινών B και ασβεστίου.